Contouren van je gezicht: zo doe je dat!

Contouren, ook wel shapen genoemd, kan best een uitdaging zijn. Geen zorgen, we got you! We leggen je stap voor stap uit hoe jij je gezicht op de juiste manier kan contouren.

Contouren is een make-up techniek waarbij je met behulp van lichte en donkere kleuren make-up bepaalde delen van je gezicht accentueert en vorm geeft. Het doel van contouren is om de natuurlijke vormen van het gezicht te definiëren

Het is belangrijk om te weten dat je je gezicht op twee manieren kunt contouren, met zowel creamproducten als met poederproducten. Zorg er altijd voor dat je cream op cream aanbrengt en poeder op poeder. Je kunt deze producten ook combineren, maar dan is het belangrijk om na de creamproducten eerst je gezicht af te poederen en dan aan de slag te gaan met poeders. Dit doe je om vlekken te voorkomen.

Contouren met cream producten:
Bij INGLOT hebben we verschillende soorten creamproducten, namelijk de Cream Bronzer, Cream Blush, Stick Bronzer en de Freedom System Cream. Met de Freedom System Cream producten kun je zelf een palette samenstellen met de kleuren die bij jouw huid passen. We hebben voor het gemak ook speciale Cream Contour bundels voor verschillende huidskleuren samengesteld. De creamproducten zijn makkelijk aan te brengen, goed op te bouwen en blenden mooi uit. Hierdoor maakt contouren met cream producten een uitstekend product voor de beginner!

Nu je weet wat voor creamproducten er zijn, kunnen we beginnen met hoe je het beste deze producten kan aanbrengen. Wanneer je primer, foundation, concealer hebt aangebracht, is het tijd voor Cream Bronzer, je brengt deze aan onder je jukbeenderen, op je voorhoofd en eventueel op de zijkant van de neus. Je blend deze uit met een make-upkwast of make-upspons. Wanneer alles mooi is geblend, breng je de blush hoog aan op je wangen en je bent good to go! Voor een gezonde glow breng je nog wat Cream Highlighter aan op het hoogste punt van je wangen, onder je wenkbrauwen en het puntje van je neus.

Contouren met poeder producten:
Als je poederproducten gebruikt om te contouren, zorg er dan voor dat je gezicht volledig is afgepoederd, bijvoorbeeld met de Perfect Finish Loose Powder. We hebben verschillende soorten poeders om te contouren en je gezicht optisch vorm te geven. De Freedom System HD Sculpting Powder is uitstekend geschikt om je gezicht te shapen, kies voor een koele kleur om meer diepte te creëren en een warme kleur om je gezicht meer te bronzen. Liever een handig palette met een sculpting powder, blush en highlighter in één? Kies dan voor de Contour Palette, deze zijn verkrijgbaar in 4 varianten zodat er altijd de juiste kleur bij zit voor jouw huidskleur.

De poeders van INGLOT zijn fluweelzacht en gemakkelijk aan te brengen en te blenden. Breng de poeder altijd aan met een kwast, hierdoor kun je gemakkelijk met laagjes werken en is de poeder goed op te brengen en te blenden met de huid. Je brengt de poeders op dezelfde plekken aan als met creamproducten.

Het shapen van je gezicht vergt wat tijd en oefening, maar met de juiste producten, kwasten en kennis kan iedereen het!