HEMA en di-HEMA vrije gel nagellak: wat is dat?HEMA & di-HEMA
Een van de ingrediënten waar steeds meer aandacht voor komt in de cosmetica industrie, zijn de HEMA en di-HEMA ingrediënten die vaak worden aangetroffen in traditionele gel nagellakformules. HEMA, wat staat voor hydroxyethylmethacrylaat, en di-HEMA zijn chemische stoffen die worden gebruikt om de nagellak te laten uitharden onder UV-licht. Hoewel deze ingrediënten effectief kunnen zijn voor het creëren van langdurige gel manicures, zijn er zorgen gerezen over hun mogelijke schadelijke effecten op de gezondheid. Er kan namelijk een allergie (acrylatenallergie) opgebouwd worden voor deze ingrediënten en dit heeft niet alleen negatieve gevolgen voor het type gel nagellak dat je kan gebruiken: hierdoor kun je ook bepaalde medische hulpmiddelen zoals een kunstheup of pacemaker niet meer verdragen. Lees ook zeker dit artikel van Kassa waarin dit uitgebreid uitgelegd wordt. Zeer belangrijk dus om gel nagellak te gebruiken zonder deze schadelijke acrylaten!

Gel nagellak vrij van schadelijke ingrediënten
Gelukkig komt hier steeds meer aandacht voor en hebben wij nu een lijn gel nagellakken gelanceerd die volledig vrij zijn van HEMA en di-HEMA ingrediënten waardoor deze veilig zijn in gebruik. Het zijn hoogwaardig geproduceerde gel nagellakken die veilig zijn voor langdurig gebruik en je voorzien van hetzelfde, mooie resultaat als een traditionele gellak. 

De Hybrid Gel Nagellak is een HEMA vrije gel nagellak en is verkrijgbaar in 20 kleuren en zowel met een UV als LED lamp uit te harden. Hiermee behoud je tot wel 3 weken een mooie manicure!

Waarom kiezen voor gel nagellak?
Gel nagellak is een populaire keuze voor wie op zoek is naar langdurige kleur en glans op hun nagels. Deze formule, die wordt uitgehard onder UV of LED licht, biedt vaak een langere draagtijd dan traditionele nagellak, waardoor het een favoriet is bij velen. Bovendien is gel nagellak verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen, waardoor het gemakkelijk is om een ​​look te creëren die past bij elke gelegenheid. Of je nu kiest voor een subtiele neutrale tint of een gedurfde statementkleur, gel nagellak is een veelzijdige optie die je nagels een professionele uitstraling geeft.