Vegan make-up

Vegan make-up is populair, en niet zonder reden. Veel mensen kiezen voor veganistische producten omdat ze geen dierlijke ingrediënten bevatten en niet op dieren zijn getest. Maar wat houdt vegan make-up precies in, en waarom zou je het moeten overwegen?

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat het verschil is tussen vegan make-up en dierproefvrije make-up. Dierproefvrije make-up is niet op dieren getest, maar kan nog steeds dierlijke ingrediënten bevatten, zoals bijenwas of carmine (een rode kleurstof gemaakt van vermalen schildluizen). Veganistische make-up daarentegen bevat geen enkel dierlijk ingrediënt en wordt dus niet alleen niet op dieren getest, maar is ook volledig diervriendelijk.

Maar waarom zou je kiezen voor vegan make-up? Een belangrijke reden is dat het beter is voor het milieu. Veel dierlijke ingrediënten in make-up worden op een niet-duurzame manier verkregen, wat schadelijk kan zijn voor het milieu. Bovendien wordt er vaak veel energie verbruikt bij het produceren van dierlijke ingrediënten, wat leidt tot een hogere uitstoot van broeikasgassen. Veganistische make-up is daarom een milieuvriendelijkere optie.

Een andere reden om te kiezen voor vegan make-up is dat het beter is voor je huid. Dierlijke ingrediënten kunnen allergische reacties veroorzaken bij sommige mensen, terwijl veganistische make-up over het algemeen milder is en minder snel irritaties veroorzaakt. Bovendien zijn veel vegan make-up merken vrij van schadelijke chemicaliën, zoals parabenen en sulfaten, die in sommige traditionele merken worden gebruikt.

Tot slot is veganistische make-up ook een ethische keuze. Door te kiezen voor vegan make-up laat je zien dat je geeft om het welzijn van dieren, en draag je bij aan een wereld waarin dieren niet worden gebruikt voor cosmetische doeleinden. 

Als je overweegt om over te stappen op vegan make-up, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Kijk bijvoorbeeld naar de ingrediëntenlijst en zorg ervoor dat er geen dierlijke ingrediënten in de make-up zitten. 

Veganistische make-up is dus niet alleen diervriendelijk, maar ook beter voor het milieu, zachter voor je huid en een ethische keuze. Overweeg om over te stappen op veganistische make-up en draag bij aan een wereld waarin dieren niet worden gebruikt voor cosmetische doeleinden. INGLOT heeft een groot assortiment aan vegan make-up. Verder zijn alle onze producten dierproefvrij!