HELP! MAKE-UP EN OUDER WORDEN

Help! Make-up voor de rijpere huid

Je hoort vaak dat we vastroesten in oude gewoontes, bijvoorbeeld als je ‘s ochtends opstaat en je je make-up gaat aanbrengen. Het gaat allemaal automatisch: je hoeft niet eens meer na te denken waar wat moet. Toch vragen we ons vaak genoeg af: kan de make-up die ik op doe nog wel, nu ik wat ouder word? Wij helpen je om deze vraag te beantwoorden, hierbij alle tips voor make-up voor de rijpere huid! 

Huidverzorging 

Waar het allemaal mee begint is natuurlijk huidverzorging. Jouw huid straalt het meeste wanneer het in topconditie is. Om te zorgen voor een goede huidverzorging, hebben we hier een stappenplan gemaakt voor een ideale huidverzorging routine.

  • Begin altijd met een gezichtsreinining. Met de Soft & Smooth Face Cleanser kun je gemakkelijk onzuiverheden en make-upresten verwijderen waardoor de huid fluweelzacht en gehydrateerd blijft. De verzorgende ingrediënten, zoals kombucha en ginkgo biloba-extract, verbeteren zichtbaar de elasticiteit en stevigheid van de huid.
  • De Multi-Action Toner herstelt de huid na reiniging. Door contact met water raakt de PH-waarde van de huid uit balans. Deze Toner zorgt ervoor dat de PH-waarde van de huid weer in balans komt. De Multi-Action Toner kun je zowel in de ochtend als in de avond gebruiken.
  • Je kunt de huid verzorgen door middel van de Evermatte Day Protection Face Cream. Dit is een fijne dagcrème die de huid beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De crème is verrijkt met Q10, dat ervoor zorgt dat de zichtbare lijntjes worden verminderd. De crème kan in combinatie met de Dream Drop Face Oil gebruikt worden. Doordat de pH-waarde van de huid niet wordt aangetast, verbetert Dream Drop Face Oil optisch de elasticiteit, flexibiliteit en spanning van de huid.
  • Last but not least! Vergeet nooit een SPF op te doen! De zon schijnt altijd, ook als het bewolkt is. Hierdoor is het belangrijk om de huid te beschermen met SPF!

Make-up voor de rijpere huid

Nu je weet welke huidverzorging belangrijk is, gaan we door naar de cosmetica. Welke make-up voor de rijpere huid kun je het beste gebruiken?

1. Primer

Wij adviseren iedereen altijd om een primer te gebruiken. Het zorgt ervoor dat de make-up beter en mooier blijft zitten. Daarnaast vermindert het de fijne lijntjes en poriën. Voor een wat rijpere huid adviseren wij de Under Make-up Base. Het resultaat is een mooie matte huid met fluweelzachte finish.

2. Foundation en/of concealer

Voor een mooie, egale huid kun je foundation en concealer gebruiken. Let er wel op om nooit een foundation te gebruiken met een te dikke structuur. Hoe dikker het product is, hoe meer het op de huid gaat liggen en dit benadrukt dus alleen maar meer de lijntjes. Zoek ook naar producten die je huid hydrateren, een rijpere huid wordt snel droog doordat het oestrogeen in de huid afneemt.

Foundations die wij adviseren:

  • Beautifier

De Beautifier is een getinte crème, die het gezicht op een hele natuurlijke wijze egaliseert. Het haalt de meeste roodheid en oneffenheden weg. De beautifier is verrijkt met co-enzym Q10, saffraan- extract en vitamine C, E en F. Deze foundation is perfect als je niet veel foundation wilt dragen, maar wel de meeste oneffenheden en roodheden wilt wegwerken.

  • AMC-cream foundation.

De vloeibare AMC Cream Foundation is een water-based foundation met crèmige structuur. Deze hydraterende foundation geeft een mooie, semi-transparante dekking en zorgt voor een stralende en gehydrateerde huid. Dankzij de speciale gel-formule en subtiel glanzende finish, worden fijne lijntjes optisch opgevuld en dus minder zichtbaar. Vergeleken met de Beautifier dekt en egaliseert de AMC Cream Foundation iets meer.

Concealers die wij adviseren:

  • AMC Under Eye Corrective Illuminator

Deze concealer kan direct vanaf het kwastje onder het oog aangebracht worden. In de AMC Under Eye Corrective Illuminator zitten meer complementaire kleuren. Heb je last van blauwe kringen of wallen? Dan is dit de concealer voor jou!

  • Under Eye Concealer

De Under Eye Concealer geeft direct een frisse uitstraling. De concealer is extra versterkt met lichtreflecterende pigmenten, gecombineerd met hydraterende ingrediënten en vitamine E. Dit is de perfecte concealer als je last hebt van een droge huid onder de ogen!

3.      Poeders

Om je foundation en concealer gedurende dag goed te laten zitten, is het verstandig om het af te poederen. Ook hier is het weer belangrijk dat de poeder niet in de lijntjes trekt, zeker bij make-up voor de rijpere huid. Ga dus voor een poeder die kleine deeltjes heeft en niet te dik is. Voor het afpoederen gebruik je een grote poederkwast. Deze haal je één keer over je gezicht heen. Hoe veel poeder je nodig hebt? Een klein beetje maar!

Welke poeder je kunt gebruiken? De Perfect Finish Loose Powder is één van onze favorieten! Deze poeder geeft direct een zijdezacht gevoel aan de huid. Wil je ook afpoederen onder de ogen? Dan raden wij de Smoothing Under Eye Powder aan. Onder de ogen is de huid wat kwetsbaarder en wil je natuurlijk niet dat de poeder in lijntjes trekt. Deze fijne, semi-transparante, gladmakende poeder geeft een glad-effect onder het oog!

P.S. de Smoothing Under Eye Powder geeft een echt Photoshop-effect.

4.      Vorm & Kleur

Ken je dat liftende effect dat veel mensen hebben? Dat kan jij ook gemakkelijk creëren! De foundation waar we het hiervoor over hadden, egaliseert en haalt daarmee alle definitie in het gezicht weg. Door middel van een Sculpting Powder, Bronzer en Blush kun je ervoor zorgen dat jouw gezicht ook dat liftende effect krijgt!

Sculpting powder:

De Sculpting Powder word gebruikt om je gezicht te contouren. Zo kun je je jukbeen optisch wat omhoog duwen, je kaaklijn strakker maken en een onderkin optisch verminderen. Let hierbij wel op dat elke gezichtsvorm anders is. Wil je weten hoe je jouw gezicht goed kan contouren? Wij bieden persoonlijk advies en leren je al het fijne van make-up tijdens een make-up masterclass!

Bronzer:

Met een bronzer kun je je gezicht wat ‘’opwarmen’’. Zo geef je de huid een bruinere teint, zonder dat het lijkt alsof je een spray-tan hebt gehad. Bronzers worden vaak gebruikt in een soort ‘’3’’ vorm. Dus langs de haarlijn, naar je jukbeenderen en uiteindelijk de kaaklijn. Ook hier geldt natuurlijk dat elke gezichtsvorm anders is.

De Freedom System Always the Sun Bronzers zijn perfect voor elke huidtype! Je hebt hierbij zelfs de keuze of je voor een matte of glanzende finish gaat.

Blush:

Dan naar de blush! De naam zegt het natuurlijk al, maar blush geeft je wangen wat blosjes, zodat de huid er natuurlijk uit ziet. Qua make-up voor de rijpere huid adviseren wij de Sunlight Stick Blush. Dit product geeft namelijk een glowy en gezonde finish, zonder dat het in de lijntjes trekt. Om het liftende effect te creëren plaats je de blush niet op de appelwangentjes, zoals je waarschijnlijk gewend bent, maar net iets daarboven. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van jouw gezichtsvorm.

Wil je ook weten hoe je jouw oogmake-up doet? Of wil je juist graag weten hoe je een liftende look bij jouw gezicht maakt? Bekijk dan ons aanbod in make-up workshops!