Huidverzorging voor de herfst

De warme zomerdagen zijn voorbij en de blaadjes aan de bomen verkleuren weer. De herfst komt eraan! Dus is het ook de hoogste tijd om je huidverzorging routine te veranderen.

Trekkende huid & vette huid?

Heb jij na het douchen een trekkende gevoel van de huid, maar aan het einde van de dag wel een vette huid? Erg vervelend, maar gelukkig wel wat aan te doen! Je kunt de genoeg vocht inbrengen en de vetheid verminderen. Hier lees je hoe je dit doet!

Olie & vocht percentage van de huid

Onze huid heeft een vocht percentage maar ook een olie percentage. Je huid kan dus vocht te kort hebben (het trekken), maar wel veel olie aanmaken (vet op de huid). Doordat het weer veranderd, wordt de huid droger. Hierdoor kan je last van velletjes, jeuk of zelfs een rode huid krijgen. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Reinigen van de huid

Laten we bij het begin beginnen. Het reinigen van de huid. Na het wassen met alleen water, dep je jouw gezicht droog met een handdoek. Omdat het water uit onze kranen hier in Nederland schoon is, maar wel heel hard, is de PH waarde hierin een stuk hoger dan van de huid. Het zuigt als het ware je de vocht uit je huid. Vandaar dat je huid trekt na het douchen. We willen voordat we ook maar iets opdoen, dat deze PH waarde weer recht getrokken wordt. Wanneer je niet je PH waarde recht trekt, neemt je dagcrème of andere huidverzorging veel minder goed op. Het balanceren van je PH waarde doe je door middel van onze Multi Action Toner. Deze toner verfrist de huid en zorgt ervoor dat de PH waarde weer herstelt. Je zal gelijk merken dat de huid minder trekkerig aanvoelt.

Voeden van de huid

Nu de huid goed gereinigd is, kunnen we doorgaan naar het voeden van de huid. Als het buiten kouder wordt, wilt je huid vaak wat meer vocht hebben. Tijd voor een serum! Dit is een hele dunne crème die ervoor zorgt dat de huid genoeg vocht krijgt. Het geeft een rimpel-vullend effect en helpt met de elasticiteit van de huid.
Na het aanbrengen van een serum, gaan we verder met een olie. We gebruiken de Spotlight Face Drop Oil. Dit is eendroge olie, volledig plantaardig. Deze olie trekt snel in en zorgt ervoor dat poriën verkleint worden. De hele dag geeft de olie regulier vocht af. De olie onderdrukt de roodheid, waardoor je straks minder of zelfs geen foundation hoeft te gebruiken.
Nu de huid voorzien is van vocht willen we ook dat de huid veilig is voor invloeden van buiten af. Het is waaierig buiten dus de huid krijgt veel meer met viezigheid te maken. Daarom raden we aan hierna onze Ulitmate Day Protection Crème  te gebruiken. Deze crème zorgt voor het laatste beetje vocht, elasticiteit van de huid en het beschermt tegen de invloeden van buiten af.

Nu is je huid beschermt voor overdag. De make-up die je aanbrengt zal mooier zitten en beter blijven zitten. Je huid zal op den duur er op vooruit gaan!

Huidverzorging voor de herfst (avondroutine)

In de avond is de huidverzorging heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je huid er overdag beter uitziet en fijner voelt. Na een hele dag make-up dragen, of enkel de viezigheid van buiten, snakt je huid om goed schoongemaakt te worden.
Begin met onze Micellar Water, Dit haalt alle make-up weg zonder heel hard te hoeven wrijven. Het werkt als een soort magneet dat al je make-up eraf haalt.
Doordat het een magnetisch effect heeft (zoals iedere make-up remover) zuigt het dus ook alle vocht uit de huid. Dus ook hier gaan we weer gebruik maken van onze Multi Action Toner. Ook in de avond wordt jouw PH waarde dan weer herstelt.  
Ook in de avond brengen we een serum aan om de huid vocht te geven na een hele dag. In onze Revitalizing Night Serum zitten antioxidanten en geeft de huid een heel zacht gevoel. Om het helemaal af te maken, gebruiken we een beetje van onze Intense Night Recovery. Deze crème geeft een lange afgifte van vocht af aan de huid, ‘s nachts werkt deze crème om de huid te herstellen en na een langere periode verbetert het zelfs je huid!

Heel veel succes en plezier met jullie stralende herfst look!