Zo reinig jij je make-up kwasten als een pro

Make-up kwasten zijn een essentieel onderdeel van onze make-up routine, maar vaak vergeten we om ze regelmatig te reinigen. Door make-up kwasten niet te reinigen, verzamelen huidschilfers, bacteriën en restjes make-up in de kwasten, waardoor er kans is op infecties of pukkeltjes. Daarom is het belangrijk om je kwasten elke week te voorzien van een wasbeurt! Wij geven je tips hoe je het beste jouw make-up kwasten schoon kan maken.

Het is belangrijk om je kwasten schoon te maken met een milde zeep. Met een milde zeep beschadig je de haren van je kwast niet en worden ze alsnog grondig gewassen. De beste optie is om een babyshampoo te gebruiken. Om je make-up kwasten optimaal te reinigen gebruik je het Brush Cleansing Palette.

Maak een sopje van babyshampoo en lauw warm of koud water: heet water is niet goed voor de conditie van je kwasten. Let op dat de steel van je kwasten niet in aanraking komt met het sopje, zo voorkom je dat je kwasten gaat rotten. Maak ronddraaiende bewegingen over de hobbelige kant van het Brush Cleansing Palette. Spoel je kwasten uit met stromend water tot het water helder is. Indien nodig herhaal je deze handeling tot ze helemaal schoon zijn.

Wees voorzichtig met het wassen en drogen van je kwasten zodat de haren niet snel loslaten. De juiste manier om je kwasten te drogen is om zachte, ronddraaiende bewegingen te maken op een handdoek. Leg ze daarna op de handdoek om deze goed te laten drogen in de lucht. Geef bacteriën geen kans en laat ze niet drogen in een vochtige omgeving zoals de badkamer. Reken minimaal een droogtijd van 12 uur zodat je kwasten goed droog zijn voordat jij begint aan je make-up routine!

Om de levensduur van je make-up kwasten te verlengen is het belangrijk dat je deze regelmatig reinigt. Zo krijgen de bacteriën geen kans en kan jij extra lang genieten van je favoriete make-up kwasten. Een win-win situatie!