Dit is de juiste volgorde van je skincare routine!

Inmiddels weten we hoe belangrijk de juiste skincare voor je huid is. Om optimaal van de werkzame stoffen in je producten te profiteren is de volgorde van je skincare minstens zo belangrijk. Door de toename van allerlei producten snappen we dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Aan ons de taak om rust te creëren en stap voor stap uit te leggen wat de juiste skincare routine is! 

Stap 1: Cleanser
Zowel in de ochtend als in de avond is het belangrijk om goed te reinigen. Eerst verwijder je eventuele make-up met een remover die daarvoor bedoeld is. Met de Makeup Remover van INGLOT verwijder je op milde maar efficiënte wijze je make up. Daarna ga je aan de slag met het reinigen van je gezicht om overtollige talg te verwijderen en je huid fluweelzacht te maken. Dit kan met de LAB Soft & Smooth Face Cleanser die je huid tegelijkertijd hydrateert.

Stap 2: Toner
Om de reiniging af te sluiten, gebruik je een toner. Deze brengt de PH-waarde van je huid weer in balans, haalt de laatste restjes vuil weg, hydrateert en geeft een heerlijke verfrissing aan je huid. De Multi-action Toner van INGLOT is verkrijgbaar in drie varianten: voor de droge, normale en gemengde huid.

Stap 3: Serum
Nu je huid helemaal fris en schoon is, is het tijd voor een serum. Een serum bevat een hoge concentratie ingrediënten die jouw huid een extra boost geven. Serums zijn ontwikkeld om de conditie van je huid te verbeteren en zijn een goede aanvulling op je skincare routine. De LAB Hydrating Serum is verkrijgbaar voor de dag en voor de nacht.

Stap 4: Oogcrème
De huid rondom je ogen is gevoeliger en kwetsbaarder dan de rest van je gezicht. Het is vaak ook de eerste plek waar huidveroudering zichtbaar is en daarom een onmisbare stap in je routine. De LAB All In Eye Cream hydrateert, beschermt, heeft een antirimpel effect en vermindert donkere kringen en wallen.

Stap 5: Dag- of nachtcrème
We zijn er bijna: de dag- of nachtcrème is één van de laatste stappen in je routine. Een dagcrème zorgt voor een stralende, gehydrateerde huid en herstelt problemen. De LAB Ultimate Day Protection Face Cream is een dagcrème die jouw huid beschermt tegen negatieve invloed van externe factoren. Vol met antioxiderende eigenschappen die het effect van de huid vernieuwen. Voor de nacht kan je kiezen voor de LAB Intense Night Recovery Face Cream. Deze nachtcrème vermindert de zichtbaarheid van rimpels aanzienlijk en vertraagt het verouderingsproces.

Stap 6: SPF
De laatste stap en misschien wel de belangrijkste stap is het aanbrengen van een SPF. Een SPF beschermt je huid tegen schadelijke UVA- en UVB-straling die ook in de winter aanwezig is. De Under Makeup Base SPF 20 is een zijdezachte gezichtsprimer die zowel afzonderlijk of onder foundation gedragen kan worden. Tevens helpt de gezichtsprimer fijne lijntjes en grove poriën te verminderen. Een win-winsituatie dus!