Hoe kies je de juiste kleur foundation

Het is vaak een hele zoektocht naar de juiste kleur foundation, want hoe bepaal je nu welke kleur het beste bij je huid past? Wij hebben een aantal tips waarmee je gemakkelijk je ondertoon kunt bepalen en de juiste kleur foundation online kunt aanschaffen.

De ondertoon van je huid bepaalt mede welke kleur foundation je nodig hebt. Er zijn drie verschillende soorten ondertonen: roze, goud en neutraal.

Om erachter te komen welke ondertoon je huid heeft, moet je je huid goed inspecteren. Pak een spiegel en kijk naar de kleur van je gezicht en je hals. Zie je meer roze invloeden of neigt het meer naar goud? Twijfel je over welke kleur overheerst en zie je invloeden van beide kleuren, dan kan neutraal ook de beste keuze voor jou zijn. Als je iemand bent die snel verbrandt en waarvan de huid snel rood wordt, heb je vaak een roze ondertoon. Verbrand je minder snel en word je goudbruin, dan heb je vaak een gele ondertoon. 

Wanneer je roodheid ziet op de wangen, is dit niet per definitie je ondertoon. Rode wangen kunnen een teken zijn van overgevoeligheid voor bepaalde producten of invloeden van het weer.

Nadat je hebt bepaald welke ondertoon je hebt, is het belangrijk om de juiste tint te vinden. Kies de kleur die het dichtst bij je eigen huidskleur ligt en ga niet voor een te donkere of te lichte tint.

Voor het kiezen van de juiste ondertoon en tint bieden wij verschillende soorten sample sets aan. Deze sample sets bevatten kleine hoeveelheden foundation naar keuze in de kleuren light, medium en dark. Je kunt deze sample sets thuis uitproberen door de verschillende tinten naast elkaar op je kaaklijn te plaatsen. De kleur die in je huid samensmelt en daardoor niet zichtbaar is, is de juiste kleur voor jou!

Als je na het aanbrengen van de juiste kleur foundation merkt dat deze te licht lijkt, komt dit doordat de overige kleuren in je gezicht worden gecorrigeerd en de foundation je huid egaler maakt. Om meer definitie in je gezicht te brengen, kun je blush zoals de Radiant Skin Face Blush en HD Sculpting Powder aanbrengen. Als je meer warmte in je gezicht wilt, kun je een bronzer in poeder- of crèmevorm gebruiken zoals de Always the Sun Matte Face Bronzer of Freedom System Cream Bronzer

Geschreven door Helene Duijkers, docent Visagie