Make-up trends 2021

Een nieuw jaar betekent nieuwe trends, ook in make-up. Waar in de fashion trends vaak kort zijn is het in make-up jaren bij ons. Neem bijvoorbeeld de strakke wenkbrauw maar ook de matte huid. Jarenlang is dat het make-up beeld wat je overal zag. Super mooi, maar tijd voor iets nieuws.
In 2020 begon de verandering hierin al een beetje, maar in 2021 zet deze door. Waar je eerst strakke lijnen zag op de huid, is het nu veel zachter en natuurlijker. Ook maakt de 70’s een comeback. De felle kleuren, de zachte pasteltinten en de vele lagen mascara zijn weer terug.

Het INGLOT team heeft voor jullie de grootste trends op een rijtje gezet, met natuurlijk wat tips om deze trends thuis ook te kunnen uitproberen. 
Mocht je dit doen vergeet ons dan niet te taggen op instagram (@inglot_nl). Wij zijn erg benieuwd!

Glowy skin

De glowy skin is terug. Dunnere foundations of BB-Creams worden op dit moment weer meer gebruikt. Je huid mag glimmen. Hierdoor lijkt de huid een stuk natuurlijker en ook qua contour is het een stuk zachter. Geen harde lijnen meer bij de jukbeenderen, maar zachte geblende bronzer wat weg lijkt te smelten in de huid. Blushes mogen zachter aangezet en ook meer richting de neus voor een natuurlijk effect.

INGLOT heeft hele mooie producten om een glowy skin te creëren. Eén van onze favorieten is toch wel de Moonlight Illuminating Faceprimer. Deze primer komt in 3 verschillende kleuren en is heel zacht op de huid. Het haalt de roodheid wat uit de huid en maakt je poriën wat minder zichtbaar. Deze primer is mooi om te mengen met je foundation of Beautifier en kan je als primer onder je foundation te gebruiken. Maar ook zeker los! Doe 2 kleine pompjes over je huid heen en je hebt een hele mooie, zachte en natuurlijke huid. Voor een glowy natuurlijke blush raden wij onze Sunlight Stick Blush aan. Deze sticks zijn hydraterend en bevatten Vitamine A & E, dit zal helpen je huid gevoed te houden.

Fluffy wenkbrauwen

Waar al jaren de strakke wenkbrauwen in waren, zijn op dit moment de Fluffy wenkbrauwen helemaal het ding. Netjes geplukte wenkbrauwen die goed naar boven zijn gekamd. Misschien nog wel wat extra haartjes erbij getekend met een wenkbrauwpotlood. Het geeft een fris en gelift effect bij de ogen. Kortom het mag allemaal weer wat natuurlijker.

Onze Brow shaping mascara's zijn hier heel fijn voor. Ze hebben een licht kleurtje die net alle blonde haartjes meepakt. Deze mascara droogt mat op. Op deze manier kan je de haartjes van je wenkbrauwen mooi omhoog zetten en zullen ze de hele dag blijven zitten. Mocht je de wenkbrauwen iets meer willen intekenen, dan raden wij onze AMC Brow Liner Gel met penseel 17TL aan. Met dit product kun je hele strakke dunne lijntjes zetten wat net op haartjes lijkt. Als je klaar bent, borstel je wenkbrauw dan zachtjes door met penseel 14M om ze zo nog zachter en natuurlijker te maken.

Graphic eyeliner

Waarschijnlijk heb je ze al voorbij zien komen, de eyeliner die net iets meer is dan de bekende “wingliner”. Een extra lijn die in je crease zit. Of een wing-eyeliner met meerdere wings. Het woord “graphic” zegt het al. Het is een grafische eyeliner. Niks is te gek. En laat vooral je fantasie hierin de vrije loop.

Mocht je deze toffe trend zelf willen proberen, dan zijn onze AMC Gel Eyeliners hier top voor. Door een klein druppetje Duraline erbij te doen kun je heel makkelijk deze eyeliner zetten. Zodra het droog is, blijft het ontzettend goed zitten. Gebruik voor het aanbrengen penseel 23T of 30T. Deze penselen hebben een dunne punt waardoor het makkelijker wordt deze eyeliner te plaatsen.

Fel gekleurde eyeliner

Eyeliners in 2021 hoeven niet meer perse zwart te zijn. De gekleurde eyeliners zijn helemaal terug. Denk hierbij aan fel blauwe eyeliner, of bijvoorbeeld lila. Deze gekleurde eyeliners zijn een simpele manier om snel een kleurrijk make-up look te creëren. Met gekleurde eyeliners kun je een mooie wing maken of natuurlijk de kleur dragen in je waterlijn. Ons INGLOT team gebruikt hiervoor het liefst onze AMC Gel Eyeliners of onze Kohl Pencils.

Smoked-out eyeliner

De smoked-out eyeliner is een zacht uitgeblende eyeliner. Het lift optisch de ogen en geeft een frisse look. Het mooiste eraan is, is dat het super snel en makkelijk is aan te brengen. Of je het nou met oogschaduw doet of met een kohlpotlood, het kan bijna niet fout gaan!

Trek een lijntje langs je wimper rand met je oogpotlood en ga zachtjes met penseel 49SS erover heen om het uit te blenden. Wil je een wing ga dan met het penseel richting het puntje van je wenkbrauw. Doe je dit met oogschaduw, gebruik dan 3 kleuren die vlak bij elkaar liggen. Begin met de lichtste kleur dat maakt blenden makkelijker.