Make-up voor brildragers

Draag jij een bril omdat je het nodig hebt of als accessoire? Veel mensen dragen dagelijks een bril. Een bril zorgt er wel voor dat je make-up look net even iets anders is. De pootjes van de bril geven een afdruk op de neus. Hierdoor kan de make-up op deze plekken er af gaan. Het montuur en het glas voor de ogen zorgt er ook voor dat een gedeelte van de make-up niet goed zichtbaar is. Dit is natuurlijk zonde van je werk. We geven je hier graag wat tips voor!

Versterk de kleuren van je oogschaduw

Met een bril krijg je glazen voor je ogen. Tijdens het creëren van je make-up look moet je hier rekening mee houden. Dit komt omdat de kleuren minder sterk lijken door de glazen heen.

Creëer diepte

Je moet hiermee ook rekening houden met je montuur. Heb je een dun montuur of juist een dik montuur met veel kleur? Hoe dikker het montuur, hoe meer je ook zal moeten gaan werken met diepte in je oogmake-up. Je creëert diepte door te werken met donkere kleuren. Gebruik bijvoorbeeld Freedom System Eye Shadow 306 of 284. Deze breng je aan, aan de buitenkant van het oog. Deze kan je ook aanbrengen onder het oog voor een versterktent effect. Hiermee omlijst je het oog. Wees niet bang om wat hoger op het oog te gaan, of de kleur harder aan te zetten. Je zult zien dat zodra je de bril hebt, je make-up zachter lijkt.

Gebruik een goede primer

Draag je een bril en foundation? Dan ken je vast het probleem dat de foundation vermindert op de plekken waar de pootjes van je bril zitten. Hier kleurt de huid vaak rood. Dit ga je helaas niet helemaal tegen. Met een klein trucje blijft het langer mooi zitten.
Gebruik altijd een matte primer onder je foundation. Je neus wordt namelijk snel vet waardoor de foundation sneller verdwijnt wanneer de pootjes eroverheen schuren. Onze Mattifying Primer is hier perfect voor. Gebruik deze voor de foundation en poeder vervolgend je foundation af met een poeder. Je zult merken dat alles hierdoor veel beter blijft zitten. Bij INGLOT verkopen wij ook Blotting Sheets. Deze velletjes papier met poeder zijn erg handig voor onderweg. Deze velletjes helpen je bij het bijwerken van een vettige huid.

Wenkbrauwen

Als laatste je wenkbrauwen. Juist met een bril zijn je wenkbrauwen erg belangrijk. Ze vallen bijna altijd weg achter je montuur. Gebruik hiervoor een wenkbrauwmascara en borstel de haartjes omhoog. Hierdoor lijken je ogen opener en zal je ondanks je bril toch je wenkbrauwen blijven zien.

Meer tips nodig? Kom gezellig langs bij ons in de store.