Perfecte Eyeliner Wing aanbrengen

Draag je graag eyeliner? Eyeliner boven de ogen geven de wimpers net even meer diepte. Wanneer je een eyeliner wing aanbrengt, worden je ogen optisch gelift. Je ogen lijken groter en sprekender.

Bij INGLOT krijgen wij vaak vragen over het perfect aanbrengen van de eyeliner wing. Vaak lukt het niet of wordt het als erg moeilijk ervaren. Gelukkig is het minder moeilijk dan het lijkt. Met onderstaande uitleg en tips gaat het je zeker lukken!

Benodigde producten:

  • AMC Eyeliner Gel (in het voorbeeld is kleur 77 gebruikt)

  • Duraline

  • Makeup Brush 31T

Stap 1:

Neem een druppel Duraline en doe dit bij de eyeliner. Met een druppeltje heb je voldoende Duraline zonder dat de eyeliner waterig wordt. Haal een beetje eyeliner uit het AMC Eyeliner Gel potje en plaats dit naast de Duraline op bijvoorbeeld een Cosmetic Palette.
Stap1

Stap 2:

Neem Brush 31T en pak een beetje van de Duraline en de Eyeliner Gel, meng dit goed samen op je plaatje. Zorg dat je de haartjes van je penseel goed strak hebt. Een strakke penseel zorgt er namelijk voor dat ook je eyeliner strak gezet wordt.
Stap2

Stap 3:

Ontspan je ogen en wenkbrauwen. Het is belangrijk dat de wenkbrauwen omlaag staan. Doe je dit niet? Dan komt de lijn op een verkeerde plek te zitten bij het oog.
Neem je penseel met de lange kant van het penseel richting het staartje van je wenkbrauw.  Stempel je kwast aan de zijkant van je oog. Doe dit gelijk bij beide ogen, zo kan je ze gelijk krijgen. Tril je heel erg? Zet dan je ellenboog op tafel. Dit geeft namelijk meer stevigheid. Maak je een foutje? Geen paniek, gewoon een wattenstaafje met make-up remover en het is weer weg.

Stap3

 

Stap 4:

Nu gaan we de lijn langs de wimper zetten. Pak opnieuw een beetje eyeliner op je penseel. Maak je penseel weer mooi scherp. Ga langs je wimperrand en zet een dun lijntje. Begin in t hoekje van je oog en eindig aan de buitenkant. Probeer dit in een vloeiende lijn te doen.
LET OP! Trek niet aan de zijkant van je oog. Dit veranderd de vorm van je oog en zal de lijn vervormen zodra je jouw oog loslaat. Trek je huid strak door bij je wenkbrauw je huid omhoog te trekken.
Laat dat lijntje langs de wimpers samenkomen met de “wing” die je net hebt gezet.
Stap4

Stap 5:

In principe heb je nu al een wing eyeliner. Vanuit hier gaan we ook zorgen dat je “wing” ook mooi aansluit aan de lijn boven je ogen. Maak je penseel weer goed scherp. Gebruik de lange kant van de brush om bij het uiteinde van de wing te beginnen. Trek een schuine lijn naar het midden van je oog. Ook hier is het belangrijk dat je jouw oog bij je wenkbrauw omhoog houd om de vorm van het oog aan te houden.
Stap5

Stap 6:

Breng mascara aan om de wimpers mooi te vormen. Op de foto is onze Promise mascara gebruikt.

Stap6

Vanuit hier is het een kwestie van smaak. Hoe dik je de lijn wilt hebben, maar ook hoe lang je de eyeliner wing wilt. Of kies een keer voor een opvallende kleur uit onze andere kleuren AMC Eyeliner Gels.

Succes!