Skincare routine voor de herfst/winter

Het weer wordt wat guurder en de verwarming kan binnenkort weer aan: Een goed moment om opnieuw naar te huid te kijken wat deze nodig heeft en je skincare routine onder de loep te nemen!

Natuurlijk is het altijd belangrijk om je huid te reinigen, ook wanneer je geen make-up draagt hoopt vuil uit de buitenlucht zich namelijk op. Je doet dit het beste met bijvoorbeeld de LAB Micellair Water. Met een watje verwijder je zo je make-up en het ergste vuil. Hierna was je jouw gezicht met een cleanser, zoals de LAB Soft & Smooth Face Cleanser. De verzorgende ingrediënten zoals kombucha en ginkgo biloba-extract verbeteren zichtbaar de elasticiteit en stevigheid van de huid.

Hierna is het belangrijk om de PH waarde van de huid te herstellen. Water verstoort deze namelijk: de PH waarde kan afhankelijk van waar je woont tot wel 9,5 zijn terwijl een gezonde huid een PH waarde van 5,5 heeft. Dit weer in balans brengen is erg belangrijk voor de werking van je verzorgingsproducten en doe je met een toner. Deze breng je aan op je handen en dep je op je gezicht.

Na de toner vervolg je de skincare routine met hydratatie in de vorm van een serum zoals de Hydrating Day Serum voor overdag. Dit serum zorgt o.a. voor meer elasticiteit door de toevoeging van zwarte parel extracten en bescherming van de huid tegen fotoveroudering door toevoeging van Buddleja Davidii stamcellen. Om de huid gedurende de nacht te laten herstellen kies je ’s avonds voor het Revitalizing Night Serum. Dit serum zorgt o.a. door saffraan extract dat de huid ontdaan wordt van giftige stoffen.

Heeft je huid wat extra liefde en hydratatie nodig? Dan is een huidolie jouw lifesaver! Naast hydratatie geeft dit ook een heerlijk gevoel op de huid (dit werkt tegen een trekkerig gevoel) en bereid het je huid perfect voor op de make-up.

Vergeet ook niet dat jouw ogen een aparte verzorging nodig hebben: de huid rondom de ogen is heel dun en gevoeliger dan de rest van je gezicht. Gebruik een verzorgende oogcreme zoals de LAB All-in Eyecream. Deze bevat o.a. cafeïne, wat vochtophoping tegengaat en hyaluronzuur en vitamine B3 voor extra hydratatie.

Dan is het tijd voor de laatste stap in jouw skincare routine: een dag- of nachtcrème. Maar welke crème kies je hiervoor? We hebben verschillende opties:

  • Onze Ultimate Day Protection Face Cream bevat Algencomplex en Hyaluronzuur, dit zorgt er o.a. voor dat de huid gehydrateerd en beschermt wordt tegen vochtverlies. Verder zit hier Tsubaki Olie in, dit verbetert zichtbaar de flexibiliteit, elasticiteit en stevigheid van de huid.
  • Met een iets vettere huid kun je beter voor de Evermatte Day Protection Face Cream kiezen. Dit is een matterende verzorging met Hyaluronzuur voor langdurige hydratatie. Enantia Chlorantha (een extract uit een Afrikaanse boom) reguleert de talgproductie en vernauwt de poriën. Verder bevat deze crème Q10, voor het verminderen van zichtbare lijntjes en Polysachariden om rimpelvorming te voorkomen.
  • Voor de nachtverzorging hebben we de Intense Night Recovery Face Cream. Deze bevat Chiazaadolie en Hyaluronzuur die het huidverouderingsproces vertragen, de huid verzachten en beschermen tegen vochtverlies. Door vitamine C verheldert de teint en worden verkleuringen vermindert. De aardbeizaadolie en Q10 voeden de huid, hebben een antioxiderende werking en gaan huidveroudering tegen. Daarnaast bevat de nachtcrème Aloë Vera voor extra hydratatie en om de zichtbaarheid van fijne lijntjes te verminderen.

Al deze crèmes hebben een uniek systeem, namelijk een hermetische verpakking. Dit zorgt voor de hoogste veiligheid bij gebruik en opslag van het product omdat er minimale toegang van zuurstof mogelijk is. De verpakking beschermt het product tegen de negatieve invloeden van de omgeving en microbiologische besmetting en verlengt daarnaast de houdbaarheid van het product. Door deze hermetische verpakking blijven de werkzame stoffen in het product optimaal behouden en krijgt jouw huid het volledige voordeel van alle ingrediënten.

Wanneer je van je skincare een vaste routine maakt word je beloond met een prachtige stralende huid gedurende het hele jaar!